moajacobssons.blogg.se

Första egna hästen och resan mot målen

Gårdagens ridpass

Publicerad 2015-05-26 21:09:32 i Herring,

Red som sagt heri igår o hon var såååå fin! Hade ett mer kravlöst pass, så hon fick gå mer fritt med huvudet. Skrittade fram ganska länge på långa tyglar, kortade sedan upp dom under några meter för att sedan galoppera fram henne i ett ganska friskt tempo. Hon var så jäkla taggad o framåt så jag fick verkligen vara med o hålla så hon inte satt iväg. Körde sedan galoppintervaller i båda varv med tempoväxlingar, hade nästan hängande tyglar, men hon var helt med på det jag gjorde med kroppen. Tänkte bara rida i skritt o galopp då hon inte har ro o lugna ner sig om hon redan börjar passet med o vara helt uppe i det blå, men sakta av efter sista galoppen till trav och jag säger bara WOW!!!! Hon var helt framme för skänkeln, trampa på bak, jag hade INGET i handen o hon gick lång o låg. Red dock på i mellantrav men jag var helt såld, min fina häst ❤️
Försökte ta en bild på bästisarna i hagen förut men det gick sådär...

Nu ligger jag efter igen...

Publicerad 2015-05-25 18:17:06 i Allmänt,

Har vart så himla trött de senaste dagarna så jag har inte gjort något onödigt och då kommer bloggen i efterhand.. I fredags var det sista dagen på praktiken, ett ställe som jag faktikst kommer sakna! Sedan var det mösspåtagning, inget speciellt egentligen men det var kul på krogen sen på kvällen iaf! 
 
I lördags red jag en sväng på min duracellkanin innan jag åkte hem till Fardhem och låg på soffan tills kvällen då jag åkte till Lau och hjälpte till på en 40-års fest. I söndags hjälpte jag pappa lite hemma innan jag åkte till Grötlingbo och jobbade en stund. Sedan var det iväg till träkumla igen för att mocka och borsta av min plutt lite. Update om passet förut idag kommer sen!

Fin fin

Publicerad 2015-05-21 21:48:24 i Herring,

Idag var heri såååå fin! Blir så lycklig när allt bara sitter! Hon har gått mest i skritt de senaste 2 passen o vilken skillnad det hade gjort! Skrittade bara fram henne lite innan jag galopperade av henne ganska rejält, så lite energi försvann. Sen var hon så fin, gick i form lång o låg o ställde igenom lätt. Satt ner för första gången i traven på henne 😂 alltså att jag inte skumpa runt som studsboll, hon verkade väldigt tillfreds!
Såna här pass lever man länge på :)

Om

Min profilbild

Moa Jacobsson

Hej! Jag är en tjej på 18 år som bor i Fardhem på södra Gotland. Jag går sista året på Lövsta naturbruksgymnasium, så studenten närmar sig! Jag har precis köpt min första egna häst och det är våran resa ni mestadels kommer att få följa här!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela